Welkom bij Zalm.nl

 

Op deze website vindt u veel consumenteninformatie over zalm en in het bijzonder over de kwaliteitsproducten die wij maken. Ons bedrijf is dan ook toonaangevend als het om  de verwerking van exclusieve vissoorten zoals zalm, paling en forel. Diverse onderzoeken en tests hebben dat al bewezen.

Alles wat u wilt weten over zalm komt op deze site uitgebreid aan bod. Veel achtergrondinformatie en diverse wetenswaardigheden over zalm met veel verhelderende beelden treft u bij ons aan. 
Mocht u, na het lezen van onze site, nog vragen hebben stel ze dan gerust per mail. Wij zullen uw vragen graag beantwoorden.

Toonaangevend in Zalm

 

Recepten met zalm staan ook op onze site. Als u zelf een lekker recept met zalm heeft stuur deze dan gerust aan ons per e-mail.

Onze producten worden uitsluitend verkocht aan de betere visspecialist en horeca. Raadpleeg de landkaart op deze site voor adressen van de betere visspecialisten in uw omgeving die onze producten verkopen. Zo vindt u de beste kwaliteit zalm altijd dichtbij.

Nu kunt u de smaak van dé echte gerookte Alaska zalm zelf ervaren
De smaak van de gerookte wilde Alaska Zalm is anders. Voller en romiger met een natuurlijke 'bite'. Niet alleen de grote chefskoks kiezen voor deze natuurlijke smaak en zetten deze delicatesse op de menukaart. Ook de echte visgenieter zal de smaak van onze gerookte wilde Alaska zalm weten te waarderen.
Met respect voor de natuur duurzaam gevangen.
De wilde Alaska zalm van zalm.nl worden geheel volgens de regels van de Marine Stewarship Council (MSC) gevangen en verwerkt. Het betekent dat de zalm afkomstig is van visserij die geheel onder strenge controle staat van het MSC. Marine Stewardship Council is een volledig onafhankelijke organisatie die strenge milieunormen heeft opgesteld voor duurzame visserij. Meer daarover kunt u lezen opwww.msc.org.

De visserij op wilde Alaska zalm die wij als grondstof gebruiken voldoet allemaal aan deze strenge eisen van het MSC. Alle wilde Alaska  zalm wordt in de periode juli tot eind september gevangen voor de kusten van Alaska. Voor deze zeer selectieve visserj maken de vissers  gebruik van lijnen met speciale haken. Deze haken zorgen ervoor dat alleen de volwassen vissen gevangen worden. Eenmaal gevangen worden de wilde Alaska zalmen direct aan boord verwerkt en zeer snel per stuk ingevroren. Deze zeer selectieve visserij is in handen van een aantal oorspronkelijke inwoners van Alaska die sedert vele decennia beschikken over de visrechten. Deze oorspronkelijke bewoners zijn, mede door overlevering, één met hun leefomgeving en dragen met hun duurzame vismethoden bij aan de instandhouding van de Alaska zalm bestanden. De regering in Alaska heeft altijd de visserij streng gecontroleerd en gereguleerd hierdoor was Alaska het eerste land dat voldeed aan de MSC voorschriften.